onsdag 2 september 2009

Blå bär och choklad

Har man bara socker och choklad i skafferiet och en sluttning full av blåbär utanför dörren så klarar man sig ganska långt.



Marmelad på blåbär
3 dl blåbär
2 dl syltsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

Koka upp och låt sjuda tills sylten klarar ett marmeladprov (omkring 10 minuter). Häll på burk och låt svalna.



Chokladtårta
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 msk siktad kakao
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
150 g smält smör

Frosting
Ett halvt paket cream cheese
2-3 msk kakao
1 msk smör
Florsocker
Strössel

Vispa ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Häll smeten i en tårtform som smörats och pudrats med siktad kakao. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Blanda smör och cream cheese med siktat kakao och så mycket florsocker som behövs för att få en lagom fast frosting. Bred över kakan när den svalnat och strö över strössel.

Inga kommentarer: