tisdag 27 oktober 2009

Bildligt talat

Det blir bara bilder idag. För orden är alldeles borttorkade ur munnen.









måndag 19 oktober 2009

Söndag

Vi grälar oss hela vägen till det stimmiga caféet uppe i backen. Inträngda mellan två damer i rosa angora och ett par nyss komna från Bukowskis moderna delar vi världens största macka och trycker knäna hårt emot varandra. Det är blött i luften, asfalten är svart av vatten. Och på väg hem. På lite vintrigare klackar. Är jag den absolut lyckligaste människan i hela världen.

söndag 18 oktober 2009

Vive la France

Det har varit en väldigt fransk helg här i Stockholm. Min mor har varit på besök (vilket inte i sig är franskt, men precis lika vackert och färgrikt och fullt av stora rörelser och skratt), grannen har stått naken på balkongen igen (vilket inte kan vara så mycket annat än franskt, såvida det inte bara är direkt sjukligt) och vi (mor och jag alltså - inte grannen och jag) har ätit pain au chocolat och pain au raisin tills vi nästa storknat. Någonstans däremellan har jag också köpt den finaste Christian Diorväska jag någonsin sett.

Med risk för att bli landsförrädare ska jag nu dricka kaffe med alldeles för mycket varm mjölk och sedan dansa balett tills höfterna gnisslar.

torsdag 15 oktober 2009

Once in a lifetime opportunity

Min kollega A ska idag intervjua ett par som råkat köra ihjäl ett rådjur med sin bil. Jag är avundsjuk. Som stort fan av Donna Tartts "The Secret History" vet jag att chansen att någon gång i livet få anledning att utbrista i hälsningen "Khairei, deerslayers!" är minimal. Och värd att uppskatta.

onsdag 14 oktober 2009

Korrespondens

Jag har fått världens finaste brev idag. Ett sådant där brev som man sparar i en speciell mapp i inkorgen och tar fram och läser när man råkat spilla kaffe över anteckningsblocket med det viktiga telefonnumret och ingen hjälper till att hämta papper. Ett brev som får sura informatörer och misstänksamma verksamhetschefer att blekna bort. Som gör Västerbron mindre isig på hemvägen och smoggen över Högalidstornen vacker som ett vykort.

Tack.

lördag 10 oktober 2009

Vesper

Jag har sprungit över halva Stockholm i dag. Hittat glykos på burk och violextrakt. Köpt skyhöga klackar och en mycket användbar polkarandig byxdress. Och så har jag varit på Operan. Och blundat. Och flutit bort till vackra röster och varma skratt. Och händer.

tisdag 6 oktober 2009

Gotland

I helgen har vi varit en tur till Visby. Åkt stormfärja över kolsvart hav. Druckit kaffe i regniga gränder. Och klättrat upp i muren för att speja genom skottgluggarna.



create animated gif





torsdag 1 oktober 2009

Bag lady

Jag andas genom en imaginär papperspåse idag. In och ut. Och så skriver jag en fem sex helsidesartiklar under tiden.